Kezdő oldal
kapcsolat
üzenet küldése

zsibrik1@t-online.hu


© 2010 alapitvany.hu Minden jog fentartva

2021. Április 21. Szerda

A mai napon

Konrád

ünnepli a névnapját

az alapítványról Rehabilitációs intézet Támogatott Lakhatás Programjaink Civil Addiktológiai Központ Munkatársaink A mai nap igéje

“Mert úgy szerette Isten a világot,hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” /Ján. 3:16/

Elérhetőségeink

Székhely:

Kallódó Ifjúságot Mento Missziós Támogató Alapítvány

Cím:

7696 Hidas, Kossuth Lajos u. 62.

Telefonszám:

+36-72/457-040

Adószám:

19028248-1-02

Rehabilitáció felvétel:

Tel.: +36-74/679-587

Rehabilitáció beköltözés:

Tel.: +36-74/523-005

CAK Nappali Ellátás

Tel.: +36-74/679-587

Támogatott Lakhatás

Tel.: +36-74/679-587

 

Ellátottjogi képviselő:

Bánkiné Bosnyák Frida

E-mail címe:

frida.bosnyak@ijb.emmi.gov.hu

Telefonszáma:

+36-20/489-9604

Cím:

Integrált Jogvédelmi Szolgálat, 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35 részletek
Publikációk, pályázati projectek széchenyi terv "Jordán-klub - mert kell egy hely" Kompetencia alapú komplex program a Völgység fiataljaiért”

TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0206 jelű pályázat

DDOP-3.1.3/C-11-2011-0001 Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-dunántúli Régióban

EFOP-1.8.9-17-2017-00015 „Értem, érted. - Érted? Együtt könnyebb, hát legyen más a szenvedélyed!”

EFOP-1.3.8-17-2017-00055 „Professzionális önkéntesség a KIMMTA integrált ellátásában”

KAB-FF-18-26334

részletek
támogatóink, társoldalak

Társoldalaink

Drogprevenciós Alapítványwww.drogprevenciosalapitvany.hu/Budapesti Módszertani Szociális Központ BMSZKIhttps://www.bmszki.hu/huSZkTT Humán Szolgáltató Központwww.humanszolgaltato.hu/Szekszárd, Szent Erzsébet Caritas Alapítvány RÉV Szenvedélybeteg-Segítő Szolgálathttp://www.caritasszek.hu/Tolna Megyei Balassa János Kórház – Pszichiátriai és Addiktológiai Osztályhttp://portal.tmkorhaz.hu/Magadért Alapítvány: Budapesthttp://www.magadert.hu/Egészségdokk Alapítvány Székesfehérvár Mártírok útja 2.www.egeszsegdokk.huDunaújvárosi Drogambulanciawww.ujdrogambulancia.hu/MRE Válaszút Missziówww.valaszutiroda.hu/Sorsok Háza Szociális Intézmény - Sorsok Háza Szociális Intézmény Kalocsa - Pszichiátriai betegek nappali ellátásahttps://sorsforditokozpont.hu/index.php/intezmenyeink/kalocsa
Civil Addiktológiai Központ, Szenvedélybetegek Nappali Intézménye

 

A szenvedélybetegek társadalmi kirekesztettsége, és az ellátórendszer hiányosságai hívták életre Civil szervezetünk működését 30 évvel ezelőtt.

A Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány (KIMMTA) 1990-ben hozta létre Zsibriken a szenvedélybetegek bentlakásos intézményét. Az évek alatt szolgáltatásai köre intézményes szinten az igények figyelembe vételével kibővült, először egy 12 férőhelyes támogatott lakhatással, majd 2019. július 29.-én Szenvedélybetegek Nappali Ellátásával (Civil Addiktológiai Központ).

Nappali ellátó Intézményünk a bonyhádi Piac téren, csendes, nyugodt zöld környezetben található. Épületünk jól felszerelt, komfortos és barátságos, ami kiválóan alkalmas a terápiás foglalkozásokhoz egyéni beszélgetésekhez vagy csak az egyéni és közösségi töltődéshez egy biztonságos környezetben (Tv, wifi, laptop, programok).

Nyitott kapukkal várjuk, akik segítséget szeretnének kérni saját szerhasználatuk miatt, vagy már a leszokás útjára léptek és a józanság megtartása a céljuk, vagy azokat az összeszokott felépülést támogató terápiás csoportokat, akiknek komfortos és felszerelt helyre van szükségük. Egyéni beszélgetésekkel, addiktológiai tanácsadással és csoportfoglalkozásokkal nyújtunk biztonságos hátteret azoknak az ügyfeleknek is, akik éppen a szenvedélybetegség miatt vannak nehéz helyzetben, nem találják a kiutat és kilátástalannak látják jelenlegi helyzetüket. Segíteni tudunk azoknak a ,,hozzátartozóknak” akiknek ismerőse, családtagja szerfogyasztó illetve szenvedélybeteg, hogy jobban átlássák a szenvedélybetegség mentális és fizikai hatásait. Megérthessék a kapcsolati szerepeket és működési útvesztőket. Segítünk feldolgozni az így kialakult negatív helyzeteket. Segíteni tudunk azoknak, akik tisztálkodni, mosni szeretnének, hiszen intézményünkben erre is van lehetőség. Abban is tudunk segíteni, ha éppen unatkozol, és csak dumálnál egy jót, vagy nem találod (fel) magad a Nagyvilágban. Bejöhetsz akkor is, ha éppen nem találtál sehol free wifit, vagy nincs telód, laptopod, amin böngészhetnél és cseveghetnél.

Személyes segítő beszélgetésre a hét minden napján lehetőséged van 9 és 17 óra között. Addiktológiai konzultációra Szabó Judit Intézményvezetővel előre egyeztetett időpontban. Több rendszeresen megtartott csoportfoglalkozásnak is otthont adunk. Ilyen csoport a Biblia óra, amelyet Szabó Judit református lelkész tart. A részvétel nem kötött református hithez. A témák változatosak. Minden hónapban van több nap, ami a hozzátartozóké. Ilyenkor róluk, velük beszélgetünk, hiszen a szenvedélybeteg mellett eltörpülnek az ő gondjaik, érzéseik.

Ez a csoport viszont kiváló hely arra, hogy egy kicsit önmagukkal és a nehézségekkel egy védett környezetben foglalkozhassanak.

Az Utógondozó csoportunk tagjai várják a már felépülő társakat. Itt lehet beszélgetni a józanságról, tapasztalatot cserélhetnek az egykori szerhasználók, a csoport feltétele a józanság. A fentiekben felsoroltak mellett további tematikus csoportokkal és vagy klubfoglalkozásokkal nyújtunk támogatást és fejlődési lehetőséget. A szakmai munkánk során kiemelkedő szerepet kap a Portage szemlélet követése, mely szerint hiszünk abban, hogy minden ember képes a változásra.

Nem utolsósorban pedig, olyan szabadidős elfoglaltságokat szervezünk, amik nem csak a négyfal között kerülnek megvalósításra. (kövess minket Facebookon és vagy figyeld hirdetéseinket, a képes megosztásaink között találhatod meg csoportbeosztásainkat vagy aktuálisan megvalósul programjainkat) https://www.facebook.com/klub.jordan

Jelenleg a Bonyhádi intézményünkben, végzettséggel rendelkező segítő szakemberként hárman, (Bea, Heni és Norbert) dolgozunk nap mint nap azon, hogy segíthessünk a hozzánk fordulóknak. Mindhárman egyaránt vezetünk csoportokat és végzünk egyéni segítő beszélgetéseket is.

 Előgondozáshoz kapcsolódó útmutató, szükséges dokumentumok

 

Keress Bátran minket bizalommal.

7150 Bonyhád Vörösmarty tér 3/2/ (Piac tér. felöl, gyertek) VAGY HÍVJ VAGY ÍRJ.

Email: nappaliellatas2019@gmail.com;

Telefon:74/679-587

Ágazati azonosító: S0530449