Kezdő oldal
kapcsolat
üzenet küldése

zsibrik1@t-online.hu


© 2010 alapitvany.hu Minden jog fentartva

2021. Április 21. Szerda

A mai napon

Konrád

ünnepli a névnapját

az alapítványról Rehabilitációs intézet Támogatott Lakhatás Programjaink Civil Addiktológiai Központ Munkatársaink A mai nap igéje

“Mert úgy szerette Isten a világot,hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” /Ján. 3:16/

Elérhetőségeink

Székhely:

Kallódó Ifjúságot Mento Missziós Támogató Alapítvány

Cím:

7696 Hidas, Kossuth Lajos u. 62.

Telefonszám:

+36-72/457-040

Adószám:

19028248-1-02

Rehabilitáció felvétel:

Tel.: +36-74/679-587

Rehabilitáció beköltözés:

Tel.: +36-74/523-005

CAK Nappali Ellátás

Tel.: +36-74/679-587

Támogatott Lakhatás

Tel.: +36-74/679-587

 

Ellátottjogi képviselő:

Bánkiné Bosnyák Frida

E-mail címe:

frida.bosnyak@ijb.emmi.gov.hu

Telefonszáma:

+36-20/489-9604

Cím:

Integrált Jogvédelmi Szolgálat, 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35 részletek
Publikációk, pályázati projectek széchenyi terv "Jordán-klub - mert kell egy hely" Kompetencia alapú komplex program a Völgység fiataljaiért”

TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0206 jelű pályázat

DDOP-3.1.3/C-11-2011-0001 Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-dunántúli Régióban

EFOP-1.8.9-17-2017-00015 „Értem, érted. - Érted? Együtt könnyebb, hát legyen más a szenvedélyed!”

EFOP-1.3.8-17-2017-00055 „Professzionális önkéntesség a KIMMTA integrált ellátásában”

KAB-FF-18-26334

részletek
támogatóink, társoldalak

Társoldalaink

Drogprevenciós Alapítványwww.drogprevenciosalapitvany.hu/Budapesti Módszertani Szociális Központ BMSZKIhttps://www.bmszki.hu/huSZkTT Humán Szolgáltató Központwww.humanszolgaltato.hu/Szekszárd, Szent Erzsébet Caritas Alapítvány RÉV Szenvedélybeteg-Segítő Szolgálathttp://www.caritasszek.hu/Tolna Megyei Balassa János Kórház – Pszichiátriai és Addiktológiai Osztályhttp://portal.tmkorhaz.hu/Magadért Alapítvány: Budapesthttp://www.magadert.hu/Egészségdokk Alapítvány Székesfehérvár Mártírok útja 2.www.egeszsegdokk.huDunaújvárosi Drogambulanciawww.ujdrogambulancia.hu/MRE Válaszút Missziówww.valaszutiroda.hu/Sorsok Háza Szociális Intézmény - Sorsok Háza Szociális Intézmény Kalocsa - Pszichiátriai betegek nappali ellátásahttps://sorsforditokozpont.hu/index.php/intezmenyeink/kalocsa
Hírek

Újrakezdés lehetőségét kínáluk absztinencia mellett elkötelezett, NŐ szenvedélybetegeknek!
A hidasi támogatott lakhatásban NŐ részére lakhatást tudunk biztosítani. Valamint adminisztratív kisegítői munkakőrt függőkel foglalkozó segítő szolgálatnál. Elvárás elkötelezettség a teljes józanság és együttműködés mellett a fejlődésed érdekében.
Várjuk a kérelmedet emailben: hidastamlak@gmail.com címre.

További információ a +3670/977-1468 telefonszámon.

Civil Addiktológiai Központ tevékenysége

A Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány (KIMMTA) 1990-ben hozta létre Zsibriken a szenvedélybetegek bentlakásos intézményét, a rehabot. Az évek alatt a szolgáltatási köre kibővült, először egy tizenkét férőhelyes támogatott lakhatással, majd 2019-ben a szenvedélybetegek nappali ellátásával a bonyhádi Civil Addiktológiai Központban. A közelmúltban a Szenvedélybetegek nappali ellátásáról, jelent meg egy részletes  cikk egy Tolna megyei hírportálon, valamint Bonyhád Város oldalán.

CAK 

Nem a drog rossz, hanem a fogyasztásának a következményei elviselhetetlenek.

Alapítványunk, szenvedélybetegek számára biztosít egy tizenhárom hónapos benntlakásos kezelést. A közelmúltban jelent meg egy két részes interjú Szabó Judittal, addiktológussal, református lelkésszel, alapítványunk kuratóriumának  vezetőjével, a különböző segítségkérési lehetőségekről,szenvedélybeteg hozzátartozóinak feladatáról, illetve a hatékony drogprevencióról, a gyógyulás folyamatáról.

Az Intézetvezetővel készült interjúkat teljes terjedelmében itt találjátok.

A szenvedélybetegség a kapcsolatrendszer betegsége

A drog nem rossz, hanem veszélyes

Előgondozással kapcsolatos információk a Zsibriki Drogterápiás Intézetben

Előgondozáshoz szükséges feltételek teljesítése
Rehabilitációs ellátás csak előzetes előgondozás után vehető igénybe

Az előgondozást szerződött partnereink végzik
- MRE Válaszút Misszió BP. Csaba u. 3.
- Dunaújvárosi Drogambulancia 2400 Dunaújváros Petőfi S. u. 1.
- Egészségdokk Alapítvány Székesfehérvár Mártírok útja 2. 1. emelet
- Magadért Alapítvány: Bp.1067 Eötvös utca 19.
- Drogprevenciós Alapítvány 1134 Bp. Csángó utca 3.
- Valamint közvetlenül Intézetünkénél is lehetséges.

Jelen helyzetben a Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány által fenntartott Szenvedélybetegek Nappali Ellátása (Civil Addiktológiai Központ) munkatársai online előgondozást végeznek, a személyes találkozás nem megoldható. (7150 Bonyhád, Vörösmarty tér 3/2. Tel.:+3674679587).
Ebben az esetben az intézménybe kerüléskor az előgondozó papírok kitöltésre kerülnek a terápiás munkatársak által, telefon vagy elektronikus kapcsolattartás adatai alapján.
Az előgondozás során a szükséges dokumentumokról a kollegaink felvilágosítást adnak a klienseknek és a hozzátartozóknak.

PCR teszt beszerzése
- A beutalót kiállító orvos tud tesztet levenni. Ebben az esetben ingyenes a kliensnek és családjának. Lehetőség szerint meg kell próbálni, hogy segítsenek ebben, ha nem megoldható, akkora beköltözést követően a kliensek izolációban, megelőző-elkülönítő elhelyezésben részesülnek. Ha nincs lehetősége elvégeztetni a PCR típusú tesztet, akkor feltétlenül jelezze ezt az előgondozó kollegáknak.

 

Felvétel, előgondozás kapcsolattartója:
Bálintné Gőbel Henrietta
Tel.: +3674679587

 

Megértésüket köszönjük.

 

Zsibrik, 2020. május 28.

Szabó Judit Izabella
Intézetvezető

Felvétel menete a Zsibriki Drogterápiás Intézetbe a járvány idején

Felvétel menete a Zsibriki Drogterápiás Intézetben


A járványhelyzetre való tekintettel


- Kérjük a klienseket, hogy a beköltözés előtt menjenek kórházba, a detoxikálás lehetőleg történjen meg.
- A beköltözés napja lehetőség szerint hétfő legyen, a beköltözés előre megbeszéltek szerint történik.
- Beköltözést követően a kliensek izolációban, megelőző-elkülönítő elhelyezésben részesülnek. Az izoláció folyamata alatt, amennyiben a kliensen nem végezték el korábban a PCR típusú koronavírus tesztet, intézetünk háziorvosa elvégzi a teszt levételét.
- Egészségügyi intézményből, egészségügyi ellátásból átvett klienseket betegszállító vagy hozzátartozó szállítása mellett tudjuk átvenni.

 

Előgondozással kapcsolatos további információ:

Bálintné Gőbel Henrietta
Tel.: +3674679587
Beköltözéssel kapcsolatos további információ:

Bogosné Vég Ágnes.
Tel.: + 3674523005

 

Megértésüket köszönjük.

 

Zsibrik, 2020. május 28.

 

Szabó Judit Izabella
Intézetvezető

Falunap, Önkéntesek napja 2019

2019-ben is megrendezésre kerül a Szakmai Nyíltnappal egybekötött Falunap Zsibriken!

Program:
10:00 - Nyitó-áhítat
10:30 - Köszöntés, program és helyszínismertetés
11:00 - Előadások: Intézménybemutató, Támogatott Lakhatás
----Ebédszünet----
14:00 - Előadások: Önkéntesség, Életút bemutatás
04:00 - Műhelyek: Hozzátartozói csoport, Művészetterápia

Mindemellett: Gyerek programok, Állatsimogató, Sport programok, Büfé, Élő Könyvtár, Élménytraktorozás

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

25 éves a KIMMTA

KIMMTA 25 bemutató videó

 

A 25 éves jublieumi ünnepségen ezen kívül még Topolánszky Ákos és Dr. Kelemen Gábor és Szabó Judit előadása is megtekinthető az alábbi linkeken

Topolánszky Ákos prezentációja

Dr. Kelemen Gábor prezentációja

Szabó Judit prezentációja és a Madrisz 20 prezentációja

Befejeződött a KIMMTA humán infrastruktúra fejlesztési projektje

A református lelkészek és presbiterek által alapított Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány (KIMMTA) több mint húsz éve fejti ki tevékenységét a szenvedélybetegek kezelése, ellátása területén. Az alapítvány 2000-tõl kiemelt közhasznú civil szervezet, mely státusz deklarálja, hogy a szervezet fontos állami feladatot vállal át, amennyiben megszervezi és jogszerűen működteti azokat a szociális ellátásokat, melyekben a szenvedélybetegség hatékonyan kezelhető. Ennek a célnak az érdekében a kezdeni rehabilitációs, bentlakásos kezelési formát az Alapítvány kibővítette a szociális foglalkoztatás intézményen belüli lehetőségével, valamint a reintegrációt segítő 12 fős támogatott lakhatással, mely Hidas községben vehető igénybe. Emellett drogprevenciós és egészségfejlesztő előadás-sorozatokat valósít meg a megye több általános és középiskolájában a Nefi szakmai ajánlását is elsők között kiérdemlő, innovatív KÁTÉ (Kompetencia Alapú Tudatosság Fejlesztés) programmal.

Bonyhád városában fenti célok érdekében drogalternatíva jellegű Klub működik az Alapítvány fenntartásában, biztosítva a környék hátrányos helyzetű gyerekeinek-fiataljainak a szervezett és biztonságos szabadidős programokat.

 

A Mőcsény-Zsibrik településen található Zsibriki Drogterápiás Intézet, a KIMMTA fenntartásában működő integrált ellátású, vegyes profilú intézmény, amely az egész ország területéről érkező szenvedélybetegeket fogadja.

 

Az Alapítvány a TÁMOP-6.2.4.B-14/2-2015-0021 számon pályázatot nyújtott be a KIMMTA humán infrastruktúra fejlesztésének támogatása érdekében, mely pályázat támogatást nyert. A 2014. szeptemberben indult projekt 2015. októberében befejeződött. A 7 143 000 Ft támogatással megvalósult projekt által az intézményben ellátottak létszámának 2014. évi növelése miatt jelentkező többletfeladatok ellátásához szükséges szakemberek, nevezetesen 1 fő pszichiáter, 1 fő szociális ápoló-gondozó, illetve 1 fő szociális segítő, biztosításához való hozzájárulás valósult meg.

KIMMTA 25 éves jubileumi ünnepségre MEGHÍVÓ

 

 

 

 Teljes méret a képre kattintva!

 

 

 

Kedves kollégák,  barátaink!

 

Alapítványunk 25 éves jubileumi ünnepségre 2015.11.16-án, Pécsre szeretettel hívjuk,várjuk.  Meghívó és program a mellékelt csatolmányban található, valamint a jelentkezési lapot kérjük kitöltve visszaküldeni a kimmta25@gmail.címre vagy a 06-74/409-375-ös fax 📠 számra.

További információk a rendezvényről  a honlapon  is www .zsibrik.hu  kérhetők a kapcsolat menüpont alatt.

A találkozásig üdvözlettel:

Szabó Judit Izabella
Intézetvezető-lelkész

 

Mellékletek: Meghívó Letölthető Jelentkezési lap Letölthető